top of page

Welkom op onze website van CV De Meikevers! We nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen. De website bevat zowel algemene informatie over zowel de muziek- als de bouwgroep, onze agenda en is daarnaast gelinkt aan onze social media kanalen Instagram en Facebook. Leuke nieuwsberichten en foto’s zullen daarmee ook hier te vinden zijn. 

 

Met deze nieuwe domeinnaam cvdemeikevers.nl is er ook een nieuw emailadres aangemaakt: secretaris@cvdemeikevers.nl. Wij vragen u vriendelijk dit te wijzigen in uw gegevens. 

Over ons 

 

Carnavalsvereniging De Meikevers is opgericht op 4 februari 1978. In gemeenschapshuis De Meidoorn, in Tuinzigt, Breda, kwamen enkele enthousiastelingen op het idee om samen een carnavalsvereniging te beginnen en samen muziek te gaan maken. Op de achterkant van een bierviltje werd het eerste nummer uitgeschreven. Kort daarna werd er ook gestart met het bouwen van een eerste carnavalswagen. Vanaf 1979 doen we mee aan de Grote Optocht in de categorie Grote Wagens. Hierbij is in de tussentijd al menig hoofdprijs behaald. 

 

Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een bekende naam binnen de omgeving en telt zo’n 45 leden. Hierbij is plaats voor jong en oud en staat gezelligheid hoog in het vaandel. Daarnaast proberen we zowel muzikaal als met de bouw van de wagens een steeds betere kwaliteit te bereiken. 

De muziekkapel is te horen tijdens vele kapellenfestivals, braderieën, speciale optredens (zoals Pietenband) en neemt jaarlijks deel aan het Kielegatse Blèèrféést. De bouwgroep is met haar wagen jaarlijks te zien in de Kielegatse Grote Optocht. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor opdrachten op maat (bijv. gevelversiering). Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Wil je hierover meer informatie, ga dan naar danwel het kopje ‘Muziek’ of ‘Bouw’. 

 

Aankomend jaar vieren wij ons 44-jarig bestaan. We zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding van verschillende evenementen. Dit alles is gekoppeld aan het thema ’44 jaor Sirrekus Meikevers’. Via onze social media kanalen zal hier in de komende maanden veelvuldig over gecommuniceerd gaan worden. 

 

Net als iedereen hopen wij van harte dat alle carnavalsactiviteiten dit jaar weer doorgang zullen vinden. Wij hopen u ergens tegen te komen en samen te genieten van het feest der feesten. 

 

Agge mar leut ‘et! 

 

Meej karrenavaleske groet, 

Dun Veurzitter

bottom of page